Nieuws

Samenvatting webinar KEI

Op maandag 13 juni organiseerde WoltersKluwer een webinar over KEI. Hier kunt u een samenvatting lezen.

Lees verder

Voortgang uitvoering maatregelen: vervolg rapport Commissie Hoekstra

Vandaag heeft het Ministerie van Veiligheid en Justitie een brief gepubliceerd met enkele thema's: 1. De maatregelen inzake de Wet DNA-V; 2. Tenuitvoerlegging van strafrechtelijke beslissingen; 3. Maatregelen inzake de Wet Bopz en de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg.

Lees verder

Checklist omgaan met datalekken

Gisteren in het nieuws: inloggegevens van Spotify op straat. Gedupeerden merkten dit doordat er liedjes op hun afspeellijsten voorkwamen die zij er niet op hadden gezet. Hoe gaat u om met datalekken? 

Lees verder

Te huur: kantoor- of praktijkruimte ca 70 m²

Aan één van de mooiste straten van Oirschot (Spoordonkseweg 29) staat een prachtig jaren 30 pand waarvan de bovenverdieping te huur is als kantoor- of praktijkruimte.

Lees verder

Betere kwaliteit door elkaar een spiegel voor te houden

Een meervoudige kamer van de Amsterdamse rechtbank organiseerde onlangs na een grote strafzaak een bijeenkomst waarin rechters, advocaten en officier van justitie elkaar becommentarieerden. Doel: van elkaar leren en een hogere kwaliteit van het proces. (7/4/2016)

Lees verder

Presentatie & diner: Loyaliteit van het MKB jegens de advocatuur

Esther Verboon deed er onderzoek naar en promoveert later dit jaar op het onderwerp. Wilt u bij de presentatie van haar bevindingen zijn? Op woensdag 6 april organiseert Viadicte samen met Advocabo een zogenoemd diner parlant, waarbij u eerst kunt luisteren naar Esther Verboon en vervolgens met uw co(ncu)llega's onder het genot van een heerlijk diner kunt bijpraten. U bent van harte uitgenodigd aan te schuiven.

Lees verder

Tips omgaan met datalekken

U krijgt geen boete als er een datalek is geweest binnen uw organisatie, wel als u dit lek niet op tijd meldt. U moet uw zaken administratief op orde hebben. Dit houdt in:

Lees verder

Nieuwsbrief Dicte

Nieuwsbrief met artikelen: Nieuwe lay-out en naam; Geschillenbeslechtingsdelta WODC uit; Diner Parlant (uitnodiging).

Lees verder

Digitaal dossier van Viadicte

Werkt u al helemaal digitaal? En volledig beveiligd? Denk hierbij niet alleen aan beveiliging van de server en de software, maar ook van het berichtenverkeer. In onze vorige special over datalekken kon u al lezen dat u vanaf 1 januari jl. verplicht bent de beveiliging goed te regelen om datalekken te voorkomen. Met het digitaal dossier van Viadicte bent u verzekerd van veilig, efficiënt en snel werken in uw dossiers.

Lees verder

Meldplicht datalekken

Vanaf 1 januari aanstaande bent u verplicht datalekken te melden. Verzuimt u dit dan kan dat behoorlijke gevolgen hebben. Een boete kan oplopen tot € 810.000,- of 10% van de jaaromzet. Maar wat houdt deze meldplicht in en wat moet u doen?

Lees verder

  • Uw kwaliteitsbeleid en risicomanagement getoetst door een audit van Viadicte om uw kantoororganisatie en dienstverlening te professionaliseren.

  • Viadicte biedt een compleet uitgewerkt kantoorhandboek met voorbeeldmodellen en instructies voor uw kantoor.

  • Kantoren met een permanent kwaliteitsbeleid ontvangen van Viadicte een keurmerk Met Recht Tevreden. Het keurmerk is een teken dat uw kantoor voldoet aan de eisen op het gebied van kennis, integriteit en kantoorvoering. Het keurmerktraject stimuleert bovendien de efficiency en stroomlijning van uw organisatie.

  • Viadicte heeft een online klanttevredenheidsonderzoek (KTO) ontwikkeld.  Van iedere enquête die ingevuld wordt, ontvangt u per email een melding. Om de tevredenheid van uw clienten te monitoren heeft u op ieder moment van de dag toegang tot de digitale rapportage van uw kantoor. Doel van het klanttevredenheidsonderzoek is vast te stellen of en in welke mate uw cliënten tevreden zijn over de geboden dienstverlening. Bovendien wordt door het onderzoek inzichtelijk waar veranderingen noodzakelijk en verbeteringen wenselijk zijn. Klik hier voor een voorbeeld.  Klik hier voor het dowloaden van een folder over de KTO.